Nem tudom, kedves Olvasó, mikor bukkansz rá erre a bejegyzésre, de amikor írom, épp tombol a Covid harmadik hulláma, és egyre több életet látok magam körül, ami elkezdett darabokra hullani. Most nem a tragédiák árnyékolta sorsokról szeretnék írni (és egyáltalán nem azért, mert az nem fontos, sőt), hanem olyan hétköznapi helyzetekről – megélésekről, amikor a szépen felépített életünket nem tudjuk úgy élni, ahogy szeretnénk, ahogy terveztük, és fokozatosan süllyedünk bele abba az állapotba, amikor legszívesebben már fel sem kelnénk reggel.

Mert megint egy ugyanolyan nap. Felkelés, veszekedés, menj fogatmosni, nemmegyek, öltözz át pizsiből, de mit vegyek fel, gyere reggelizni, mindjárt jövök csak pont most kezdődik a kártún netvörkön a kedvencem, Anyuuuuuuuuuuuuuu, pisiiiiiiiiiiltem, miért vetted le a pelenkát előtte és miért nem a bilibe, de én nem fahéjas csigát szeretnék és amúgy is süt a nap, miért kell itt bent lenni blablabla. Jön a KRÉTA-üzenet az aktuális beadandóról. Gyere, üljünk le tanulni.

Az élet három gyerkőccel absolutely fun. Ha lehetne, simán vállalnám a negyediket is. Jó velük lenni, imádom ahogy fejlődnek és nyílik ki a kis világuk, de a homeoffice/itthonoktatás/itthonovizás azért kegyetlenül meg tud tiporni néhanapján. De én még akkor is szerencsés vagyok, mert egyre többször hallom/olvasom – hát hol máshol, mint a társadalmi élet színpompás színterén, a facebookon -, hogy mások egész más jellegű problémákkal találkoznak. Összegyűjtöttem egy csokorral ezek közül, hogy mi jelzi azt, hogy
itt az ideje a változtatásnak!

1. Alszol és tévézel – sokat. Szinte egész nap. Nullához közeli interakció másokkal.

2. Idegesítenek azok, akik ebben a helyzetben is haladnak, esetleg pozitívan változott az életük az elmúlt évben.

3. A telefonon a szundit legalább ötször lenyomod, nem mászol ki az ágyból, nem motivál semmi.

4.  Nyomorultul érzed magad, és másokat okolsz a problémáidért.

5. Olyanokkal töltesz sok időt az online térben is, akik szeretnek nyavalyogni.

Ha a fentieket tapasztalod magadon, gyere velem, és alkosd újra az életed!