Akarsz a saját történeted főszereplője lenni? Akkor bizony elő kell venni a bátorság-köpenyedet, és észre fogod venni, hogy az élet kivirágzik előtted!

Végtelen hitem van abban, hogy minden okkal történik, pláne abban, hogy minden kiforrja magát. Kevésbé szép nevén hívhatjuk úgy, hogy szeretek nem-meghozni döntéseket. Nem elbúcsúzni egy nem-megfelelő kollegától. Felmenteni a fejemre nőtt alvállalkozót. Nem-elküldeni a francba a bunkó szomszédot. De hogy lehetek a saját életem főhőse, ha arra képtelen vagyok, hogy bátran meghozzak egy döntést?

Aztán olvastam egy történetet, és úgy döntöttem, kipróbálom azt, ami a szerzőnek is segített. És rájöttem ara, hogy ezeregy módja van annak, hogy nyugodt maradjak és mégis elköszönjek a félelemtől.  Ezeknek az apró lépéseknek mágikus ereje van: nemcsak képesek mindent megváltoztatni, hanem saját magunk önmagunk jobb énjévé tudunk alakulni, tudunk fejlődni, és előre haladni.

Életünk során mindannyian, kivétel nélkül találkozunk olyan leküzdhetetlen(nek tűnő) akadállyal, ami miatt megtorpanunk. De ha ezekre másként tekintünk, ha a  bátorság bőrébe bújunk, bármi is legyen a helyzet kimenetele, fejlődünk és megerősödve tudunk kijönni belőle. Megismerjük magunkat, a határainkat, rájövünk arra, hogy mennyi mindenre vagyunk képesek. Hogy hősök vagyunk. Bennünk rejlenek azok a titkos, belső hősök, akik akkor lépnek elő, amikor tényleg szükség van rájuk.

Nemcsak egetrengető, egész életet megváltoztató hatalmas dolgokat köszönhetünk nekik. A bátorság apró építőköveit is ők hozzák el. Lehetünk bátrak akkor, ha valami új dologba vágunk bele, amikor messzebb nézünk, mint eddig, amikor úgy döntünk, hogy kipróbálunk valamit amit mindig is akartunk: legyen szó az első, felnőttfejjel vett gitárleckéről vagy balettóráról. A bátorság tanulható, gyakorolható, fejleszthető és jobb életminőség vár a túloldalon. Minden egyes kis lépéssel egyre inkább önmagad leszel, egyre jobban leszel jelen a saját életedben, egyre inkább te alakítod, és nemcsak sodródsz végre. Rájössz arra, hogy mennyi mindenre vagy képes, és ez önbizalmat és örömet hoz, és ez sugárzik is rólad.

Te hogy vagy bátor? Milyen apró építőköveket pakol a titkos, belső hősöd?.